Bro, bro brille av M.J. Arlidge

Bro,bro brilleTittel: Bro, bro brille
Forfatter: M.J. Arlidge
Utgitt på Vigmostad&Bjørke 2015
Originaltittel: Pop Goes the Weasel
Oversatt av Astrid M. Almaas
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Offeret var en hvit matt, trolig i slutten av femtiårene eller begynnelsen av femtiårene. Han var naken, og det var ingen klær eller andre eiendeler å se. Armene og beina var bundet til smijernssengen med noe som lignet klatretau av nylon, og han hadde en slags hette over hodet.
[…] Overkroppen hans var flerret opp på midten, fra navlen til strupen, og deretter brettet til side med makt slik at de indre organene var synlige. Det som var igjen av dem, da. Helen svelget hardt da hun innså at minst ett av organene var fjernet.

Når liket av en middelaldrende familiemann blir funnet i Southamptons prostitusjonsstrøk, og en annen mann like etter lider samme skjebne, innser etterforsker Helen Grace at det er et mønster bak drapene. Mediene kaster seg over saken, og kaller morderen den omvendte Jack the Ripper, en person som hevner seg på mannlige horekunder. Og Helen ser at det ligger et voldsomt hat bak drapene.

Etterforsker Helen Grace sliter med ettervirkningene etter hendelsene i forrige bok, Elle melle, og det er hun ikke alene om. Flere personer i teamet har store traumer etter jakten på på den grusomme seriemorderen.
Likevel går de på med krum hals for å stanse en ny seriemorder med en usedvanlig gjennomføringsvilje og stadig blir det stukket kjepper i hjulene for dem.

Arlidge holder standarden fra sin første bok, og med spenning og driv loser han oss gjennom historien med korte og konsise kapitler.
Som jeg har sagt tidligere, er jeg ikke negativ innstilt til seriemordere som utfører bestialske drap, så lenge historien er godt skrevet – og denne historien er godt skrevet, men en tilfredsstillende løsning.

Anbefales på det sterkeste til årets påskekrim.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *