På den onde dag av Peter Temple. Anbefalt av Kurt Aust

På den onde dagPå den onde dag av Peter Temple.
Utgitt på Forlaget Press 2013
Originaltittel: In the evil day
Oversetter: Christian Rugstad

Forlaget skriver om boken:
Fem mennesker ligger døde på gulvet i en festningslignende villa i Johannesbirg. En enslig overlevende blir funnet med sin dødsdom i hendene, et videobånd. Mektige menn og mektige nasjoner vil gjøre alt som står i deres makt for å fjerne både Con Niemand og videobåndene for godt.

Kurt Aust skriver om boka:
Det er en moderne thriller om overvåkning, paranoia og politikk på høyt nivå. Språket er korthogd og Temple forteller ikke mer enn nødvendig, heller mindre og krever at du er våken og fokusert mens du leser.
Intrigen er overbevisende og personene ekte og motsetningsfylte. Vanskelig å legge fra seg.

Kurt AustKurt Aust:
Kurt Aust er født (1955) og oppvokst i Danmark, men har bodd i Vestfold siden 1982. Han debuterte som kriminalforfatter med «Vredens dag» i 1999, som han fikk Aschehougs debutantstipend for. Denne historiske krimfortellingen har handling fra Danmark-Norge på 1700-tallet og vi møter den danske professoren Thomas av Boueberge og hans norske assistent Petter Hortten. Disse hovedpersonene møter vi også i «Den tredje sannhet» (2001), «Hjemsøkt» (2003), «Kongefrykt» (2004), «Når døde hvisker» (2011) og «Stumme skrik» (2013).
«De usynlige brødrene» (2006) er også en kriminalroman, men fra vår egen tid. Her viser forfatteren sin kunnskap om koder og tallenes uendelige muligheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *