M for mord av Sue Grafton

Forfatter: Sue Grafton
Utgitt på Tiden Norsk Forlag – 1997
Originaltittel: «M» is for Malice
Oversetter: Heidi Grinde 

Privatdetektiven Kinsey Millhone blir hyret til å finne en mann som forsvant for nesten 30 år  siden. Bobestyreren som hyrer henne, er Kinseys kusine som hun ikke visste eksisterte og Kinsey, som er einstøing og liker å være helt alene i verden er veldig tilbakeholden med å ha kontakt med den nye familien sin. På grunn av yrkesetikk og utsikten for å tjene penger på en enkel jobb, sier hun ja til jobben.

Familien Maleks sorte får, Guy, blir kastet ut av hjemmet etter en lang «karriere» som småkjeltring. Ingen hører noe mer fra ham, og i årenes løp har familien klart å tjene seg opp en enorm formue. Når faren Malek dør blir de gjenværende sønnene tvunget til å forsøke å finne den savnede, for eventuelt å gi ham hans rettmessige del av farsarven. De har overhodet ikke lyst til dette, og mener bestemt at det må finnes et testamente som instruerer dem om å ikke la Guy arve pengene.

Kinsey Millhone finner Guy, ikke er det spesielt vanskelig heller. Han har forandret seg fullstendig og blitt en kristen og hyggelig mann –  fullstendig forandret fra familien beskrivelse av ham. Er det familien som svartmaler ham i et forsøk på å unngå å la ham få arven, eller har han virkelig forandret seg så mye til det gode? Plutselig endret Kinseys oppdrag med å finne en savnet person seg fullstendig og ting er ikke lenger så enkelt som det kunne se ut som.

Sue Grafton skriver lettbeint og enkel krim som ikke krever den helt store tankevirksomheten. Det er likevel gode bøker å slappe av med, spesielt på senga om kvelden… Siden dette er en serie om privatdetektiven Kinesy Millhone, er det selvfølgelig spennende også å følge hennes liv og lett nevrotiske og meget spesielle syn på livet og omgang med andre mennesker.

Anmeldelsene av de foregående bøkene i Alfabetserien finner du på min gamle blogg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *