Bokanbefalinger i Coronaens tid

Hei alle sammen. Det er veldig lenge siden sist, men i denne merkelige tiden tenkte jeg at flere av dere sikkert har mye ekstra tid til å lese bøker. Jeg har nemlig ikke sluttet å lese bøker, og har lest veldig mange gode bøker den siste tiden – som jeg tenkte jeg skulle anbefale dere nå.
Dette er ikke bokanmeldelser slik dere er vant til at jeg har skrevet tidligere, det er bare en beskrivelse av bøkene slik det har blitt gjort på baksiden av omslaget – men siden jeg anbefaler disse bøkene betyr det med andre ord at disse er de største favorittene mine det siste året!

God lesning alle sammen – ta vare på dere selv, hold dere hjemme med en bok eller 10 og motta en haug med coronafrie-cyberklemmer fra meg.

Jens Henrik Jensen:

Oxen-serien – foreløpig har det kommet ut fire bøker om krigsveteranen Niels Oxen, som traumatisert har trukket seg unna samfunnet. Men ufrivillig blir han trukket inn i en sak som er så stor og dyptgripende at ingen kan se for seg ringvirkningene.
Bøkene, som må leses i rekkefølge er:
1. Hengte hunder
2. Mørke menn
3. Frosne flammer
4. Lupus

Peter May
Lewis-trilogien:

Dette er en trilogi om den skotske politimannen Fin MacLeod. Han jobber i Edinburgh, men blir sendt til sine barndomstrakter på øya Isle of Lewis, hvor han må etterforske et bestialsk drap samtidig som det blir en reise tilbake til hans egen vanskelige oppvekst.
Bøkene beskriver nydelig og vill natur fra Ytre Hebridene, sammen med en skildring av fortiden som er noe av det bedre jeg har lest. Jeg blir like oppslukt i den historiske fortellingen som jeg blir av nåtidens mordetterforskning.
Bøkene har denne rekkefølgen:
1. Svarthuset
2. Lewismannen
3. Lewisbrikkene

Utover denne trilogien har May også utgitt følgende enkeltstående bøker, som er minst like gode og som med hell kan leses:
Coffin Road
Ualminnelige mennesker
Drapet på Entry Island
Jeg svikter deg aldri (har ikke lest selv enda)

Anders De la Motte:
Årstidskvartetten:

Disse bøkene er enkeltstående, men alle sirkulerer rundt den skånske landsbygda og forfatterens egne minner fra sin oppvekst her.
Anders de la Motte blir beskrevet som en stemningens mester og er bedre enn de aller fleste til å mane fram bittersøte minner fra forgangen tid.
Det er nydelig fortalt, utrolig spennende og fantastisk skrevet.
Bøkene er utgitt i denne rekkefølgen:
1. Sensommer
2. Høstdåd
3. Vinterild
4. Våroffer

David Sarac-Serien: (minst like spennende)
David Sarac er en politimann som rekrutterer og beskyttere tystere og topp hemmelige kilder i Stockholms kriminelle miljø. Manipulering, bestikkelser og trusler – så lenge David leverer resultater er det ingen som stiller spørsmål ved metodene.
Etter en voldsom bilulykke mister David hukommelsen. Kontrollen over det avanserte nettet av svik og løgner blir borte. Plutselig er David fritt vilt for alle som vil ha tak i hemmelighetene hans. For å beskytte seg selv og kildene sine er han nødt til å gjenopprette kontakten med den forsvunne infiltratøren Janus, som befinner seg høyt oppe i det kriminelle hierarkiet. Flere, på begge sider av loven, virkelig villige til å gå over lik for å avsløre Janus’ rette identitet – eller kanskje beskytte den?
Består av bøkene:
1. MemoRandom
2. UltiMatum


3 tanker om “Bokanbefalinger i Coronaens tid

  1. Hei, for et kjærkomment gjensyn 🙂

    May og Motte har jeg lest og likt. Våroffer hørte jeg ferdig i går, og den kan du glede deg til. Jensen har jeg ikke lest, men ser at jeg bør det 🙂
    Håper alt er vel med deg og dine i denne rare tiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *