Blod av mitt blod av Barry Lyga

Blod av mitt blodTittel: Blod av mitt blod
(bok nr 3 i I Hunt Killers-trilogien)
Forfatter: Barry Lyga
Utgitt på Gyldendal 2015
Originaltittel: Blood of My Blood
Oversatt av Fartein Døvle Jonassen
Kilde: Bibliotekbok

Han hadde sett seg selv gråte ved moras grav, med Connie ved siden av seg.
Og hun var ikke død, visste Jazz, både i og utenfor drømmen. Hun var ikke død; hun var i live, og han hadde sagt at det ville gjøre ham glad, men nå var han såret og han var sint og han var også – faen ta! – glad på en og samme tid, fordi hun var i live, og det var fantastisk, men hvorfor hadde hun ikke, hvorfor, hvorfor hadde hun ikke tatt ham
Og med et rykk var han våken, fortsatt i mørket, fortsatt innestengt i bod 83F. Trang og tett, stadig med en stank av formaldehyd og klor, med et økende innslag av blod og kjøtt. Alt var som før. Alt bortsett fra…

Forlagets omtale: 
Jazz Dent er blitt skutt og etterlatt for å dø i New York. Kjæresten Connie er i klørne på Jazz’ seriemorderfar, Billy. Og bestekompisen Howie ligger og forblør på gulvet hjemme hos Jazz i småbyen Lobo’s Nod. På en eller annen måte må disse tre heve seg over skrekken og komme sammen for å ta opp jakten på Billy. Men så går Jazz over en grense han aldri før har krysset, og snart spør hele landet seg: «Som far, så sønn?» Hvem er det virkelige monsteret?
   Jakten er i gang, og bak Billy lurer det noe mye, mye verre. Gjør deg klar til å møte… Kråkekongen.

Endelig fikk jeg avslutningen på denne fantastiske krim-trilogien for ungdom. Dette er noe av det mest spennende jeg har lest på lenge, og jeg har sittet klistret gjennom tre bøker (takk og lov for å ikke oppdage trilogier før alle bøkene er utgitt!).

Ingenting er som det ser ut til, det snur og vender hele veien i tillegg til å være ekstremt spennende gjennom alle tre bøkene. Vi får et unikt innblikk i en ødelagt sjel, og kampen for å gjøre det rette – og hvor lang man er nødt til å gå for å få dette til.

Jeg henger meg på Booklist uttalelse: «Lygas avslutning av I Hunt Killers-trilogien befester den som en av de mest ambisiøse thriller-seriene for unge voksne i sjangerens historie, og den gir de unge leserne et utmerket springbrett for å kase seg ut i voksenskrimmens krevende verden». 

Denne serien MÅ LESES av alle krimelskere – unge som voksne.

Resten av serien:
1. I Hunt Killers
2. Game

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *