Bibliotekets voktere av Glenn Cooper

Bibliotekets voktereTittel: Bibliotekets voktere
Forfatter: Glenn Cooper
Utgitt på Schibsted Forlag 2013
Originaltittel: The Keepers of The Library
Oversatt av Frank Lie
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Faren min er Will Piper, mannen som fortalte verden om 9. februar 2026 – «Den store dagen», «Horisonten»…
[…] Area 51 er, som vi nå alle vet, hvelvet der det berømte Vecti-biblioteket oppbevares. I England, i år 777, ble det på den sjuende dagen i den sjuende måneden født et barn som var den sjuende sønnen av en sjuende sønn. Gutten vokste opp til en slags lærd som fordypet seg i å skrive ned fødsels- og dødsdatoer for mennesker fra hele verden. Noen munker i et kloster tok ham til seg og skjønte at det han var i stand til å gjøre, var mirakuløst. De opprettet en hemmelig orden som skulle ta seg av ham, og de rekrutterte kvinner som fødte barna og barnebarna hans. Opp gjennom århundrene produserte tusenvis av disse lærde et gigantisk underjordisk bibliotek, bestående av mer enn 700 000 bøker, med fødsels- og dødsdatoer til alle som kom til å leve før 9. februar 2027. […] Helt plutselig, mens de arbeidet på pergamentsidene for 9. februar 2027, sluttet de å skrive navn. I stedet skrev de «Finis Dierum», som er latin og betyr «Den siste dagen». Så tok alle livet av seg. (Stiloppgave av Phillip Piper)

Det har blitt 2026, Will Piper er pensjonert og befinner seg stort sett ombord i båten sin, Will Power – inntil han en dag rammes av et hjerteinfark. Han er BHF, så han overlever dette – men i hva slags tilstand? Men Horistonten nærmer seg, og ingen vet hva som vil skje 9. februar 2027.

Så kommer en ny Dommedagsmorder på banen, og når Wills sønn Philip også forsvinner blir Will dratt inn i et nådeløst og farlig eventyr som spenner over århundrer og kontinenter. Og kanskje får vi endelig svar på hva som vil skje etter 9. februar 2027?

Dette er den tredje boka som Glenn Cooper har skrevet om Vectis-bibliotekt og de hendelser som følger i kjølvannet av dette.
Vi har hoppet et stykke fram i tid, og det er litt moro å lese om hvordan forfatteren ser for seg hvordan verden har utviklet seg disse årene inn i framtiden.

Boken er en frittstående oppfølger de to første bøkene, og til tross for at det er en godt sammendrag av de tidligere hendelsene, er det en fordel å å ha lest de to første. Det har jeg gjort, og liker de alle veldig godt.

Handlingen i denne er actionfylt og spennende stort sett hele veien, språket er fengende og lett – og med handlingen som driver leseren framover, gjorde at jeg leste boka temmelig raskt. Slutten er et fyrverkeri, der man ikke helt vet hvem som er på hvilken side – og alt faller på plass til slutt. Likevel er det en åpning der som gir hint om at det kan komme flere bøker om Vectis-biblioteket… Og det synes jeg ikke gjør noe 🙂

2 tanker om “Bibliotekets voktere av Glenn Cooper

  1. Høres ut som en spennende historie:) Har hatt denne forfatterens bøker lenge på leselisten min, kanskje jeg skal snart begynne å lese dem. Blir sikkert ikke noe av før til neste år siden jeg allerede svømmer i bøker, og krim. Det var en fin anmeldelse! Liker spesielt at vi får en titt i fremtiden, veldig spennende:) Ha en fin mandag!:)

  2. Ifølge nettstedet til Glenn Cooper er denne serien en trilogi så da er vel serien ferdig med denne boka. Spennende bøker alle tre ja…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *