Beskytteren av Harlan Coben

BeskytterenTittel: Beskytteren
Forfatter: Harlan Coben
Utgitt på Aschehoug Barn & Ungdom 2013
Originaltittel: Shelter (2011)
Oversatt av Chris Hafstad
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Jeg var på vei til skolen og syntes skikkelig synd på meg selv – faren min var død, moren min var på avrusing, kjæresten min var forsvunnet – da jeg så Bat Lady for første gang. Jeg hadde selvfølgelig hørt rykter om henne…

Mickey Bolitar bor sammen med sin onken, Myron etter at moren ble lagt inn til avrusing etter at hun forsøkte å mestre tapet av ektemannen med å ruse seg vekk fra sorgen og virkeligheten.
En dag på vei til skolen står Bat Lady utenfor huset sitt og sier til Mickey at faren hans likevel ikke er død… han er høyst levende.
Men Bat Lady er bare en historie man skremmer barna med for at de skal holde seg unna det falleferdige huset hennes, er det ikke?
Når Mickeys kjæreste forsvinner, bestemmer han seg for å finne ut hva som har skjedd. Og mens han driver med dette kommer han samtidig nærmere svar på hva som har skjedd med faren hans. Hadde Bat Lady rett?

Jeg var litt skeptisk når jeg startet med denne boken. Det ser ut til å ha blitt en trend at vel etablerte kriminalforfattere også skal skrive ungdomsbøker. Og Harlan Coben er en av mine absolutt favorittforfattere, så fallhøyden var absolutt veldig stor!
Men etter å ha lest denne boken konkluderer jeg med at Coben fremdeles befinner seg på toppen! Han klarte dette også han – så godt klarte han det at jeg sjelden tenkte over at det faktisk var en ungdomsbok jeg satt å leste, rent bortsett fra at den har ungdom i hovedrollene. Myron kjenner vi jo fra Cobens tidligere krimbøker, og denne gangen er det nevøen hans vi følger.

Spenningen er på topp fra start til mål, og hele tiden presenteres vi for små hint og halvkvedede viser slik at man bare drives videre for å finne ut av sammenhengene. Og det samler seg ikke til noen lettvint løsning dette her,  Man sitter ikke igjen med følelsen av å være snytt av en eller annen hastverksløsning som man ikke helt tror på – dette er kriminallitteratur på høyt, høyt nivå!

Slutten er et mareritt! Fordi dette dreier seg om en planlagt trilogi – og jeg rett og slett hater at jeg ikke har neste bok liggende klar. Den foreligger ikke før i begynnelsen av september, sier forlaget! Det er veldig, veldig lenge til…

 

2 tanker om “Beskytteren av Harlan Coben

  1. Kjempefin omtale!
    Hadde det på samme måte da jeg var ferdig med boken. Likte den veldig godt, og en kunne merke at det er en dreven voksenkrimforfatter som har skrevet den.

  2. Så godt å høre du ikke ble skuffet, denne må jeg notere meg:) Gode barnekrimbøker liker jeg. Hørtes veldig spennende ut. Har da ikke lest noe av denne forfatteren som jeg kommer på ihvertfall. Så han må jeg bli kjent med etterhvert. Veldig bra innlegg! Ha en koselig kveld!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *