Besettelsen av Vidar Sundstøl

BesettelsenTittel: Besettelsen 
Forfatter: Vidar Sundstøl
Utgitt på Tiden Norsk Forlag 2013
Kilde: Bibliotekbok

Omtale fra forlaget:
Journalisten Clive Ohre blir brutalt overfalt i Alexandria i Egypt av noen som tydelig er ute etter én ting: en romersk mynt Clive fikk av sin far mange år tidligere. Faren, en norsk arkeolog, forsvant sporløst i Pompeii utenfor Napoli da Clive var bare 14 år gammel, og ingen har kunnet forklare hva som skjedde med ham.
Clive er i Alexandria for å lage en reportasje om jakten på Alexander den stores myteomspunne grav. I Egypt møter Clive den vakre egyptisk-amerikanske arkeologen Aisha Badawi. Da en av kollengene hennes blir skutt og drept, og den siste samtalen registrert på  offerets telefon er til Clive, befinner han seg med ett på vei til avhør, mistenkt for drap. Men drapsmistanken skal snart bli det miste av Clives problemer, i en verden der de færreste er den de gir seg ut for å være.
Sterke krefter jobber for å løse mysteriet rundt Alexander den stores grav, men det er også dem som ønsker at hemmeligheten skal forbli bevart. For enhver pris.

Det høres jo unektelig litt kjent ut dette her. Hvor mange bøker har jeg ikke allerede lest som handler om en eller annen hemmelighet fra fortiden, som én spesiell mann har evner til å klare å løse, men han blir motarbeidet både av skurker og politi?( Og jeg lar meg aldri slutte å irritere av at totalt uskyldige mennesker lyver og rømmer fra politiet – ville de ha gjort det i virkeligheten?)
Så jeg innrømmer at jeg var ganske forutinntatt da jeg startet på denne boka, og hadde både Dan Brown- og Tom Egeland-kopi i bakhodet.

Men boken overrasker med å være utrolig spennende, velskrevet og gjennomtenkt. Det blir ikke den klisjeen og etterligningen jeg var redd for at det kunne være. Dette er en type historier som virkelig kan nagle en leser til sidene hvis forfatteren bare skriver spennende og interessant nok. Og det synes jeg Vidar Sundstøl gjør i denne boka.

Vi veksler mellom nåtid og jakten på sannheten om Alexander den stores grav og Clives flukt fra politiet og skurkene, (som vi aldri med sikkerhet vet hvem egentlig er), og tiden fra da faren forsvant. For samtidig med at Clive forsøker å nøste opp i mysteriet om graven, innser han også at dette har en direkte sammenheng med farens forsvinning, og at han kanskje vil være i stand til å løse også dette mysteriet.

Dette er den første boken jeg har lest av denne forfatteren, men den gjorde at jeg nå kommer til å oppdatere meg på hans forfatterskap, for Sundstøl kan å skrive bøker!

 

En tanke om “Besettelsen av Vidar Sundstøl

  1. Jeg har akkurat lest denne og synes den var veldig spennene! Nå har jeg ikke lest så mye Brown eller Egeland, så jeg hadde ikke så mye å sammenligne med. Minnesota-trilogien hans er velig god, men på en helt annen og mer rolig måte! Denne var underholdende 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *