Barføtt av Linda Skogseide

Forfatter: Linda Skogseide 
Utgitt på Bokforlaget Publica 2012
Kilde: Tilsendt av forfatter

Noen ganger ble følelsene for ham så sterke at det gjorde vondt å se ham lide med problemene sine.

Kjærlighet er et gammelt ord som en ikke kan tvinge på andre. Men når du opplever den, vet du at det er det beste du kan oppleve i livet. For vi hadde det så godt sammen, så aldeles grådig godt. Samtidig var tilværelsen med Roar både vond og vakker.

Linn møter Roar og blir stormende forelsket. Men Roar viser snart sider ved seg selv som er langt fra positive. Han er tidligere misbruker, og Linn oppdager snart at han ikke er så nykter som han forsøker å gi inntrykk av. Dette fører til en berg-og-dal-bane av et samliv, med glede og kjærlighet, og stor usikkerhet, redsel og sinne.

Det mangler endel på den litterære kvaliteten i boken, språket er i overkant enkelt og det er skrevet mye som virker som ren fyllmasse for å få en viss lengde på boken. Blant annet finner vi over en side med avskrift av en sangtekst, som jeg føler er noe overflødig. Dessuten er det for mange gjentakelser av variasjoner som «elsker ham, savner ham» som etter sjuende gangen blir irriterende å finne igjen.

Når det er sagt, er historien fryktelig engasjerende og det er ikke mulig å legge fra seg boken. Temaet som tas opp er ekstremt viktig å få ut i offentligheten. Dette er ting som må snakkes om og et tabu vi er nødt til å få revet ned – og derfor et boken veldig viktig i sin tematikk. Jeg blir sint når jeg leser den – sint på Linn som ikke er i stand til å ta de riktige valgene, men det viser meg at jeg har noe å lære når det gjelder menneskesinnet. Så forfatteren har virkelig klart å skrive en bok som røsker i følelsene og som får en til å tenke!

Linda Skogseide har med Barføtt gitt ut den første boken i en planlagt trilogi – og jeg har fått signaler om at bøkene eskalerer i intensitet og grusomhet! Så til tross for de negative kommentarene jeg startet med her, så må jeg innrømme at jeg nesten ikke kan vente på neste bok – og den tredje! For Linda gjør noe viktig og riktig – hun får følelsene i sving hos leseren. Og jeg regner også med at med erfaring så kommer også det litterære mer på plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *