Banesår av Thomas Enger

BanesårTittel: Banesår
Forfatter: Thomas Enger
Utgitt på Gyldendal 2015
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Henning forsøkte å forsone seg med tanken, med skjebnen, prøvde å overbevise seg selv om at det ikke betydde noe fra eller til. Han hadde fått de svarene han var ute etter. Ingen av dem ville bringe Jonas tilbake. Alt av betydning hørte fortiden til. Årene han hadde vært pappa. Årene han hadde fått lov til å elske Nora, Årene hun hadde elsket ham.

Nå er det slutt! Slutt på jakten på den som sto bak Jonas’ dødsfall, slutt på trusselen fordi noen ikke vil at svarene skal finnes, slutt for Henning Juul. Og jeg kjenner at det er litt vemodig.
Jeg har vært med på denne reisen fra starten, og blitt glad i Henning, heiet på ham og desperat ønsket at han skal finne de svarene han så sårt trenger.

Denne boken lar seg nok ikke lese enkeltstående – der de forrige bøkene, til tross for at jakten på bakmannen ligger til grunn i alle sammen, har hatt en krimgåte som skal løses, er dette åpenbart den siste boken hvor alle svarene (?) skal komme fram. Har man ikke lest de foregående, vil denne gi veldig lite.

Men for oss som HAR lest alle, er dette konklusjonen – slutten – the end. Og bare av den grunn felte jeg en liten tåre når siste side var lest. Jeg kommer til å savne Henning Juul.

Med en bitteliten nedtur i den nest siste boken, Våpenskjold, har serien holdt høy kvalitet, bøkene har vært spennende hvert for seg – og bakgrunnen ligger og lurt rett under overflaten. Jeg har ventet og ventet og ventet på hver eneste bok!

Tusen takk til Thomas Enger for denne reisen, for at jeg har fått bli kjent med Henning Juul og for mange, mange timer med fantastisk underholdning. Jeg er fornøyd med avslutningen, og som sagt; litt trist for at det er slutt.

Serien om Henning Juul (lenke til mine anmeldelser):
Skinndød
Fantomsmerte
Blodtåke
Våpenskjold

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *