Arven fra Stonehenge av Sam Christer

Arven fra StonehengeTittel: Arven fra Stonehenge
Forfatter: Sam Christer
Utgitt på Bazar Forlag AS 2012
Originaltittel: The Stonehenge Legacy (2011)
Oversatt av Tore Austad
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

I horisonten snur en kappekledd skikkelse på hodet. En gammel hånd hever en brennende fakkel. Dempede, men hastige ord går fra Beskuer til Beskuer. Offeret er klargjort. Han har fastet fram til nå. Sju dager uten mat. Uten lys, uten lyd, uten berøring, uten lukter. Kroppen er renset for de urenhetene han tidligere har inntatt. Sansene er skjerpet. Tankene kretser rundt skjebnen som venter ham.
[…]
Den første flintøksen treffer offerets hode.
Så den andre.
Så den første igjen.
Slagene hagler inntil hodeskalle og hud brister som et eggeskall. Idet offeret dør, lyder det er brøl fra forsamlingen. En triumferende jubel da Sirkelmesteren trekker seg unna og strekker ut armene så de kan se offeret blod på kappen og huden hans.

Åtte dager før sommersolverv blir en mann slaktet på det mest brutale foran en gruppe med kappekledde troende i en offerseremoni ved Stonehenge. Bare noen timer senere begår en av verdens fremste skattejegere selvmord. Han etterlater seg et kryptisk brev til sønnen, den unge arkeologen Gideon Chase, som han lenge har hatt et anstrengt forhold til.
Gideon allierer seg med en fryktløs lokal politikvinne, og snart oppdager de et hemmelig samfunn – en eldgammel internasjonal gruppe som i tusenvis av år har dyrket Stonehengemyten. Gruppen har en karismatisk og hensynsløs leder, og praktiserer nå rituell menneskeofring for å avdekke steinenes hemmeligheter.

Fra start til slutt er dette et fryktelig spennende bok. Den balanserer godt myten og hemmelighetene rundt Stonehengemyten og den virkelige jakten på en drapsmann og kidnapper. Ingenting er som det synes i utgangspunktet og historien snur flere ganger i løpet av boken.

Dette er koder, symboler og fascinerende detaljer om verdens mest myteomspunnende steder som passer midt i blinken for meg. Det har etterhvert blitt veldig mange bøker omkring det samme temaet, og mye av det kan bli noe samlebånd/oppskriftsmessig og dermed temmelig kjedelig. Dette er et herlig unntak – her ble det i løpet av 396 sider aldri kjedelig!

Denne boken kan jeg anbefale på det aller sterkeste – hvis du liker Dan Brown eller Tom Egeland er dette en bok fullt på høyde med disse.

3 tanker om “Arven fra Stonehenge av Sam Christer

  1. Hadde veldig lett for å ville lese denne etter den fine omtalen din. Hørtes fryktelig spennende ut også liker jeg både Dan Brown og Egeland:) Takk for tips og ha en herlig helg videre!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *