Anne B. Ragde

Foto: Kj. Lie

Foto: Kj. Lie


Anne Birkefeldt Ragde
, født 1957 i Odda, er en norsk forfatter og tekstforfatter.

Hun er cand. philol. fra Universitetet i Trondheim med hovedfag i amerikansk massemediekommunikasjon.
Hun var tidligere universitetslektor ved Universitetet i Trondheim.

Hun debuterte som forfatter i 1986, og det var etter romanen, teateret og TV-serien Berlinerpoplene hun for alvor gjorde seg bemerket.

Bibliografi:
1986 – Hallo! – Her er Jo (barnebok)
1988 – Dumme mamma! (barnebok)
1989 – Vet du hva de voksne gjør om kvelden mens du sover? (barnebok)
1989 – Unga: hverdagsdikt for foreldre (dikt)
1990 – En tiger for en engel (roman)
1991 – En hemmelig kjempeidé (barnebok)
1992 – Strupetaket (ungdomsbok)
1992 – Noen kommer, noen går (noveller)
1993 – Kristin og Håkon og villsporet (barnebok)
1993 – Blodsporet (ungdomsbok)
1994 – Max Mekker på brannstasjonen (barnebok)
1994 – Før jeg kommer tilbake (roman)
1994 – Sesam Stasjon (barnebok)
1994 – Hundegalskap (ungdomsbok)
1995 – To fruer i en smekk (humor) – sammen med Unni Lindell
1995 – Zona Frigida (roman)
1995 – Valpefabrikken (ungdomsbok)
1995 – Det er alltid for tidlig å stå opp. Libresser, første bind (humor)
Sammen med Unni Lindell
1996 – Ansiktet som solen (noveller)
1997 – På kloss hold (ungdomsbok) – filmet som Lime i 2001
1997 – Bunnforhold (roman)
1997 – Den lille dameboken. Libresser i utvalg (humor)
Sammen med Unni Lindell
1998 – Kunsten å forlate en mann uten å tape ansiktsmasken (humor)
Sammen med Unni Lindell
1998 – Jeg vinket ikke, jeg druknet (roman)
1999 – En kald dag i helvete (roman)
1999 – Lille Petter Edderkopp (kriminalroman)
1999 – Villhestene på Ylvøya (barnebok)
2000 – Svanhild Olsens elegante musefangeri (barnebok)
2000 – Voff! Majas glade dager (barnebok)
2001 – Ogsaa en ung Pige (ungdomsbok) biografi om Sigrid Undset
2001 – Arsenikktårnet (roman)
2002 – Dr. Zellwegers gave (roman)
2003 – Fosterstilling (noveller)
2003 – Kunsten å krangle (humor)
2003 – Laksen og løgnhalsen (barnebok)
2003 – Mysteriet i Nürnberg (lettlestbok og lydbok)
2004 – Berlinerpoplene (roman) TV-serie 2007
2005 – Harehjerte (barnebok)
2005 – Pappa er et surrehue! (barnebok)
2005 – Eremittkrepsene (roman)
2005 – På bunnen av havet ligger et slott (barnebok)
2006 – Ikke gi meg mat! (barnebok)
**** – Emilies tid 1-11 (pocketbokserie) Sammen med May Grethe Lerun og Trude B.                  Larsen under fellespseudonymet Helene Holst-Hammerfeldt
2007 – Ligge i grønne enger (roman)
2009 – Nattønsket (roman)
2011 – Jeg skal gjøre deg så lykkelig (roman)
2014 – Jeg har et teppe i tusen farger

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *