Alt du kan ønske deg av Linn T. Sunne

Alt du kan ønske degTittel: Alt du kan ønske deg
Forfatter: Linn T. Sunne
Utgitt på Samlaget 2014
Kilde: Anmeldereksemplar

Reading Challenge 2015.

Eg kjem inn i klasserommet og kjenner blikka. Eg møter ingen av dei, eg går mellom pultane og skoa og buksebeina og ser ned i grått, spettete golvbelegg. Eg kryssar klasserommet for å finne plassen min ved vindauget, eg kan denne ruta.
[…] Eg er den definitivt minst populære her i dette rommet. Eg kan kjenne motviljen frå alle kantar. […] Eg gjer det eg skal, time etter time. Dag etter dag. Ein dag skal dette ta slutt, det skal gå over.
Eg tenker ikkje så ofte på korleis det var før.

Siri er kjæresten til Jens, men tenker mer og mer på Andreas. Hun klarer ikke å la være å svare på meldingene Andreas sender. Hun vil gjøre det slutt med Jens, men kan hun det når Jens har det så vanskelig.

Dobbelt Brageprisvinner Linn T. Sunne har igjen skrevet en ungdomsbok som treffer midt i blinken når det kommer til målgruppen. Jeg føler meg inni hodet til Siri, og kjenner igjen følelsene og tankene fra den gang jeg var 17 år og det meste i livet var vanskelig.
Temaet ung kjærlighet og psykiske problemer belyses på en lettfattelig, men alvorlig måte – fra utsiden, de som føler de må ta hensyn.

Flott levert fra forfatteren!

For the record: Jeg kjenner forfatteren personlig, men mener likevel at jeg her har skrevet en omtale jeg kan stå inne for objektivt sett.

Andre om boken:
uprisen – ungdommen anmelder
Gro Jørstad Nilsen – barnebokkritikk
Silje Solvik – Så rart, en bokblogg

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *