Aftermath av Knut A. Braa

AftermathTittel: Aftermath
Forfatter: Knut A. Braa
Utgitt på Piratforlaget 2010
Kilde: Bibliotekbok

De bar tre stykker. De hvite ansiktene glinset og øynene skinte. Halsen var trang, hun ville skrike, men det ble bare et klynk De skjøv henne inn i et kratt som skjulte en dør til en av bunkerne. Hun kjente lukten av myrområdet som lå der kanonstillingene sluttet.
«Inn her», sa den ene.
De andre to ventet utenfor.
«Skynd deg, KP», sa en av dem. Usikkerheten hørtes godt i den skingrende stemmen.
Hun så ned. Mannen som ble kalt KP hadde allerede lemmet ute. Før hun rakk å skrike la en bred hånd seg over munnen hennes. Mannen bøyde seg fram.
«Vi har god tid», sa han. «Vi har all verdens tid».

Forlagets omtale: 
Freelancejournalist Hanne Sørensen har fått i oppdrag å skrive memoarene til en avdød byråkrat. I de etterlatte papirene hans finner hun stoff om Kosovokrigen som provoserer henne. Hun skriver en aviskronikk om saken. Det fører til at hun begynner å motta anonyme mailer. Via omveier fører mailene henne til en oppsiktsvekkende sannhet om Orderud-saken. Tre uker senere står Tom Falck og hans politikompis Kurt utenfor ruinene av freelancejournalistens bolig. I de forkullede husrestene finner de et lik. Liket er ikke Hanne, men en kosovoalbansk tidligere geriljasoldat. Hanne er forsvunnet. Tom settes på saken: Hva gjør en tidligere UCK-soldat i et nedbrent hus på Byneset?

Jeg har hatt denne boken på min leseliste en stund, pga koblingen til Orderud-saken som alltid har interessert meg. Siden jeg mener at ikke alt omkring denne saken har kommet fram, synes jeg det er spennende med alle teorier.

Boken ble en gedigen opptur for meg. Braas måte å bygge historier omkring solid fakta gir en ekstra nerve i fortellingen – fordi det kanskje, helt sikkert er slik han beskriver.
Den er utrolig godt skrevet, troverdig og spennende fra begynnelse til slutt.

Jeg kommer helt klart til å lese de andre bøkene han har skrevet om Tom Falck.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *